Om oss

Emmeli är utbildad sommelier på Vinkällan Dryckesutbildningar, utexaminerad som kursetta med stipendium för en resa till vingården Monterosola i Toscana där hon fick praktisera vinodling och vinproduktion. Hon har även fördjupat sig ytterligare i Frankrike och Italien via Wine Scholar Guild och deras French Wine Scholar som Italian Wine Scholar hon utexaminerades från med highest honors! Emmeli är näsan i företaget och ser till att våra viner håller den höga klass de gör, och är den som är mest delaktig i våra vinprovningar och i våra sociala medier (som ni kanske sett). Hon är också företagets verkställande direktör och ser till att hålla ekonomin rullande.

Andreas har kompletterat Munskänkarnas utbildningar och egen erfarenhet med teoretisk kunskap i vinodling från Sveriges lantbruksuniversitet och även en WSET Level 1 Award in Sake via Vinkällan Dryckesutbildningar för att bredda provningsutbudet. Förutom att vara andra-näsa ser han även till att produkterna kommer ut på hemsidan och till butiker och restauranger, och driver också det mer långsiktiga arbetet med att utveckla företaget

”Sour” i vårt namn står för vårt intresse för suröl och framför allt belgisk lambic. Vi experimenterar på hobbynivå både inom ölbryggning och blending. När vi ”blendar” utgår vi från belgisk lambic och sätter vår egen prägel på ölen dels genom att blanda olika lambics men även genom att tillsätta frukt eller bär.

Tillsammans äger och driver vi Sour & Wine AB som ett sätt att få utlopp för vårt brinnande vin- och ölintresse. Vi har sedan något år tillbaka tillstånd att importera och sälja vin till både Systembolaget och restauranger. Nu försöker vi nå ut med våra produkter så att så många som möjligt ska få möjlighet att prova dem, samtidigt som vinprovningarna vi håller ger en möjlighet att få fler att upptäcka den här fantastiska och stora världen av vin!

… men det finns en dryck som ändå är något extra, eller som vi brukar säga:

. . .

Den bästa dagen för champagne är idag!