Charles Clément

Charles Clément är ett kooperativ i byn Colombé-le-Sec som ligger i Côte des Bar i södra Champagne (se gärna mer härifrån i det här videoklippet). Kooperativet skapades 1956 av 22 vinodlare, varav Charles Clément var en av dem. De är nu runt 60 vinodlare med totalt 120 hektar mark där en liten del av druvorna väljs ut till den egna champagnen, vilket gör att de kan hålla en hög kvalitet till ett fantastiskt bra pris. Här nere blir champagnen lite mer robust, delvis tack vare jordmånen Kimmeridge (som även finns i Chablis). Det som främst karaktäriserar Charles Clément är fräsch fruktig syra, oftast en lätt blommighet, och en härlig krämig mousse.

CC Tradition Brut

Charles Clément
Tradition Brut

327:- Nr 77484

Västmanlands och Uppsala län

50% Pinot Noir, 30%, Chardonnay, 20% Pinot Meunier. 3,5 år på jästfällning. Sockerhalt 9g/l. Alkoholhalt 12%

Fruktig doft med gula äpplen, bröd, mandarin och smörkola. Torr, robust, smak med gula äpplen, lime, bröd och grape.

CC Rosé Brut

Charles Clément
Rosé Brut

357:- Nr 77896

Västmanlands och Uppsala län

100% Pinot Noir. Sockerhalt 9g/l. Alkoholhalt 12%

Doften är bärig med jordgubbar, röda vinbär, bröd och nötter. Smaken är syrlig med jordgubbar, bröd och lite, lite tanniner.

CC Blanc de Blancs

Charles Clément
Blanc de Blancs Brut

357:- Nr 77563

Västmanlands och Uppsala län

100% Chardonnay. 3 år på jästfällning. Sockerhalt 8g/l. Alkoholhalt 12%

I doften hittar vi gröna äpplen, citron och apelsinblommor. Fräsch och ren smak med gröna äpplen, bröd, citron och smör. Fin mousse.

CC Blanc de Noir

Charles Clément
Blanc de Noirs Brut

357:- Nr 77913

Västmanlands och Uppsala län

100% Pinot Noir. 3 år på jästfällning. Sockerhalt 8g/l.
Alkoholhalt 12%

I doften hittar vi välmogna röda äpplen, nötter, bröd, nougat och clementin. I smaken finns röda äpplen, nötter, choklad och blodgrape.


För de sorter som är regionalt begränsade till Västmanlands och Uppsala län hänvisar vi till Systembolagets privatimport för resten av landet. Samma pris som ovan gäller men förfrågan behöver vara på totalt minst 6 flaskor. Ni får dock gärna göra en egen blandlåda med vin från alla våra producenter!

Här finns en lathund för hur det går till: Sour & Wine – Privatimport

Större flaskor

Charles Clément Tradition Brut finns även på större flaskor, tillgängliga i hela landet. Generellt sett sägs utvecklingen ske långsammare och jämnare på dessa än vanliga flaskor tack vare av den större volymen och relationen till mängden luft i flaskan, och just Magnum lyfts ofta fram som den storlek på champagneflaska där balansen mellan mognad och och elegans ska kunna bli den allra bästa. Vår största flaska, Mathusalem, levereras dessutom i en egen trälåda.

Magnum. Fräsch och fruktig doft med gula äpplen, lime, kex och vita blommor. Frisk men också smörig smak med gula äpplen, lime, gula plommon och kex.

Magnum (1.5l) 799:- Nr 77903
Jéroboam (3.0l) 2203:- Nr 77546
Mathusalem (6.0l) TILLFÄLLIGT SLUT